» Trainers opleidingen en bijscholingen » Bijscholingen

Inloggen Atletiek Academie

Gebruikersnaam: *  
Wachtwoord: *  

Wachtwoord vergeten?

 

 

 

 

Algemeen bijscholingen

Afdeling opleidingen investeert flink in het bijscholen van trainers bij de eigen vereniging. We willen trainers de mogelijkheid bieden om zich, in hun eigen, vertrouwde omgeving, verder te ontwikkelen. Verenigingen blijven op deze manier verzekerd van kwaliteit binnen de vereniging. Sinds 1 januari 2013 kennen we zowel bijscholingen als inspiratiesessies. Zo willen we nog beter in te spelen op de behoeften van de trainers. 

 

Bijscholingen

Een bijscholing past binnen de visie van opleiden van de Atletiekunie, zowel didactisch als inhoudelijk. Je wordt als cursist uitgedaagd om zelf na te denken en zelf te onderzoeken.

Inspiratiesessies

Een inspiratiesessie enthousiasmeert. Meerdere opvattingen kunnen naast elkaar worden aangeboden. De cursist wordt geïnspireerd en krijgt handvatten aangeboden die direct toegepast kunnen worden in de volgende training.


Organisatie

De organisatie van de bijscholingen/inspiratiesessies gebeurt op aanvraag van verenigingen. Vervolgens zoekt de Atletiekunie een opleider en gaan we op zoek naar een geschikte datum.

De vereniging neemt het gastheerschap voor haar rekening (kosten van de accommodatie, koffie/thee voor de deelnemers en opleider). Dit vertaalt zich in lage deelnemerskosten. Een kostenindicatie is in onderstaand overzicht te vinden.

 

Dag (veelal zaterdag)

Dagdeel (avond ook mogelijk)

Licentiehouder € 25,- per persoon
Ledentarief € 30,- per persoon
Niet-leden tarief € 45,- per persoon

Licentiehouder € 12,50 per persoon
Ledentarief € 15,- per persoon
Niet-leden tarief € 22,50 per persoon

Bijscholing gaat door bij minimaal 10 deelnemers

 

Inschrijven

Trainers schrijven zich online in via de website van afdeling opleidingen van de Atletiekunie. Hierdoor wordt het mogelijk ook trainers van verenigingen uit de regio te laten deelnemen (indien gewenst). Voor deelname is een diploma of licentie geen vereiste, maar in veel gevallen wel wenselijk (zie doelgroep per bijscholing). Trainers met een trainerslicentie ontvangen licentiepunten voor hun deelname.

 

Licentiepunten

Licentiehouders ontvangen voor een bijscholing van 2 dagdelen 4 licentiepunten. Voor een inspiratiesessie van 2 dagdelen ontvangen licentiehouders 2 licentiepunten. Per scholing staat aangegeven hoeveel licentiepunten een licentiehouder voor de bijscholing/inspiratiesessie ontvangt.

Meer informatie vind je in de informatiefolder.
Bijscholing of inspiratiesessie aanvragen? Vul het aanvraagformulier in en stuur deze op naar annelies.bolk@atletiekunie.nl.

 

Voor vragen kun je contact opnemen met afdeling opleidingen: annelies.bolk@atletiekunie.nl of via 026-4834800.