» Algemene informatie » Praktijkbegeleiders

Inloggen Atletiek Academie

Gebruikersnaam: *  
Wachtwoord: *  

Wachtwoord vergeten?

 

 

 

 

Rechtstreeks examen - PvB 4.4 Bevorderen competentieontwikkeling


DatumOpleidingVereniging/locatiePlaatsAantalInfoInschrijven
 PvB 4.4 Bevorderen competentieontwikkelingZelfstudie 61/0Infovia vereniging

Algemene informatie Praktijkbegeleiding

In de huidige, competentiegerichte manier van opleiden van de Atletiekunie zal de cursist, door middel van het doen van een groot aantal praktische opdrachten, zoveel mogelijk op de ‘werkplek’ gaan leren. Het geven van training, de voornaamste taak van een trainer, zal in de praktijk geleerd worden. De cursist wordt tijdens het opleidingsproces door een leercoach (opleider vanuit de Atletiekunie) en een praktijkbegeleider (begeleider vanuit de eigen vereniging/omgeving) begeleid. De praktijkbegeleider is een ervaren trainer die de cursist begeleidt en de mogelijkheid biedt om in de praktijk te leren.

Cursist
Wil je als cursist meer informatie over praktijkbegeleiding? Dat lees je in informatie voor de cursist.

Praktijkbegeleiders
(Aankomende) Praktijkbegeleiders vinden hier belangrijke informatie:
- Informatie prakijkbegeleider: praktische informatie over begeleiding en kwalificatie.
- Proces praktijkbegeleiding: handvatten voor tijdens de begeleiding, welke taken heb jij?

Kwalificatie door middel van rechtstreeks examen
Vanaf 1 september 2013 hoeft een praktijkbegeleider alleen PvB 4.4 Bevorderen competentieontwikkeling uit te voeren en te laten beoordelen om zich te kwalificeren. Dit kan de praktijkbegeleider doen door middel van rechtstreeks examen en verloopt via de Atletiek Academie.

  1. Je kunt je inschrijven voor rechtstreeks examen (kwalificatie) in bovenstaand kader. Na inschrijving ontvang je een bevestiging van inschrijving met een inlogcode voor de Atletiek Academie.
  2. Lees de PvB beschrijving PvB 4.4 en maak een inschatting of je deze PvB met succes kunt afleggen. Om je op weg te helpen hebben we een drietal opdrachten opgesteld, Opdrachten.
  3. In de Atletiek Academie kun je jouw bewijslast in één bestand uploaden. Na het uploaden van het juiste bestand kun je een beoordeling aanvragen.
  4. De PvB beoordeling wordt gedaan door een beoordelaar van de Atletiekunie. Zodra de beoordelaar vaststelt dat aan alle criteria is voldaan ben je gekwalificeerd als praktijkbegeleider.
  5. Gekwalificeerd praktijkbegeleiders ontvangen een certificaat Praktijkbegeleider in de sport. Deze wordt opgestuurd door de Atletiekunie.

Aan de beoordeling van PvB 4.4 zijn kosten verbonden, deze bedragen € 20,00. Aanvullende informatie vind je in de reader van Calibris en Academie voor Sportkader over praktijkbegeleiding, Reader.

Declaratieformulier: voor gekwalificeerde praktijkbegeleiders. Praktijkbegeleiders die op de startdag van de opleiding van de cursist in het bezit zijn van het certificaat Praktijkbegeleider in de Sport en dus gekwalificeerd zijn, kunnen voor het begeleiden van een niveau 3 cursist tegen het einde van de opleiding € 80,00 declareren, dit is inclusief reiskosten.

Heb je vragen? Neem dan contact op met afdeling opleidingen via 026-4834800 of via .