» Trainers opleidingen en bijscholingen » Bijscholingen » Looptrainers » Ultralopen

Inloggen Atletiek Academie

Gebruikersnaam: *  
Wachtwoord: *  

Wachtwoord vergeten?

 

 

 

 

Overzicht bijscholingen "Ultralopen"

Er zijn geen opleidingen gevonden.

Ultralopen door Gerrit van Rotterdam

Het lopen van afstanden langer dan de marathon is geen modegril. De wortels van het ultralopen liggen in onze vroegere nomadische leefwijze. De afstanden variëren van 50 km tot meerdaagse evenementen over duizenden kilometers. Nationaal en internationaal zijn er twee onderdelen waarop erkende kampioenschappen worden gehouden: 100 km en 24 uur.
Het kunnen lopen van grote afstanden vergt veel trainingsjaren en een specifieke trainingsbelasting. Het is met name een uitdaging voor marathonlopers om hun grenzen te verleggen in afstand in plaats van het najagen van reeds uit het zicht verdwenen pr’s. In de cursus wordt aandacht besteed aan de historie van het ultralopen, de training en de wedstrijd. De prestatiebepalende factoren zullen ruim aandacht krijgen als ook de trainingsmethoden.

Er is geen praktijkgedeelte.

Kosten:

De kosten voor deze bijscholing staan vermeld bij ‘Info’ achter de cursusplaats. Bij de deelnemersbijdragen maken we onderscheid in:

- Leden van de Atletiekunie*

- Leden van de Atletiekunie* met een geldige trainerslicentie

- Niet leden en leden van Dutch Runners Basic

* Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden via de verenigingen en individuele lidmaatschappen Dutch Runners Gold.

Deelnemers moeten bij aanmelding lid zijn van de Atletiekunie om voor de ledenprijs in aanmerking te komen.


Deelname aan deze bijscholing levert 4 licentiepunten op niveau 3 op.

Wil je deze bijscholing graag binnen jouw eigen vereniging organiseren met als doel trainers in hun eigen, vertrouwde omgeving de mogelijkheid te bieden zich verder te ontwikkelen klik dan hier voor meer informatie en mogelijkheden.