» Trainers opleidingen en bijscholingen » Bijscholingen » Wandeltrainers » Nordic Gymnastics

Inloggen Atletiek Academie

Gebruikersnaam: *  
Wachtwoord: *  

Wachtwoord vergeten?

 

 

 

 

Overzicht bijscholingen "Nordic Gymnastics"

Er zijn geen opleidingen gevonden.

Nordic Gymnastics door Carolien ten Bosch

Nordic Walking is en blijft sterk in ontwikkeling. Door het Nordic Walking worden ‘oude’ bewegingsvormen met stokken opnieuw ontdekt en ontstaat nieuwe vormen. Al deze bewegingsvormen met stokken worden samen Nordic Sports genoemd. Binnen het samenwerkingsverband Atletiekunie/NSkiV is nog een nieuwe vorm binnen de Nordic Sports in ontwikkeling: Nordic Gymnastics. Het betreft hier ondersteunende training van de voor NW relevante prestatiefactoren zoals kracht(uithoudingsvermogen), coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen en de mentale conditie. Nordic Gymnastics is in eerste instantie ontwikkeld voor indoor situaties, met als achterliggend idee dat door het aanbieden van indoortrainingen het NW aanbod van de sportvereniging het hele jaar door kan worden gegarandeerd. De meeste vormen kunnen echter zeker ook in outdoor situaties worden gebruikt. Kortom een ideale aanvulling en variatie op de Nordic Walking trainingen!
De in ontwikkeling zijnde onderdelen van het Nordic Gymnastics concept zijn:
•   Kracht (uithoudingsvermogen)
     - Nordic Tubing
     - Spierversterkende oefeningen met stokken
•   Coördinatie
     - NW specifieke techniektraining ondersteund door muziek
     - Nordic Sport gerelateerde oefenvormen
•   Uithoudingsvermogen 
     - NW bewegingsvormen voor beperkte ruimtes
•   Lenigheid
     - NW-en-Pilates
•   Mentale factoren / stressreductie
     - NW-in-balance 

Van een aantal onderdelen van het Nordic Gymnastics concept worden voorbeelden gegeven in deze bijscholing: Nordic Walking op muziek. Door het gebruik van muziek wordt het aanleren van NW technieken een stuk makkelijker (en leuker)! Nordic Tubing, een nieuwe vorm van krachttraining door middel van trainingselastieken die aan de Nordic Walking stok bevestigd kunnen worden. Bewegingsvormen voor beperkte ruimtes: hoe kun je de loopruimte optimaal benutten, en toch in beweging blijven? Nordic Sport gerelateerde oefenvormen: oefenvormen afkomstig uit de sneeuwfit-trainingen (droogtraining ski en langlauf) geven een zinnige afwisseling van de standaard NW-looptraining.

De bijscholing wordt aangeboden in samenwerking met de Nederlandse Ski vereniging. De bijscholing vindt plaats op 1 dag en is bedoeld voor Nordic Walking trainers. De theorie en praktijk vinden binnen plaats in respectievelijk een theorielokaal en gymzaal.

Kosten:

De kosten voor deze bijscholing staan vermeld bij ‘Info’ achter de cursusplaats. Bij de deelnemersbijdragen maken we onderscheid in:

- Leden van de Atletiekunie*

- Leden van de Atletiekunie* met een geldige trainerslicentie

- Niet leden en leden van Dutch Runners Free en Dutch Runners ½ jaar

* Onder leden van de Atletiekunie verstaan we leden via de verenigingen en individuele lidmaatschappen Dutch Runners Jaar.

Let op: om voor het leden tarief in aanmerking te komen kun je individueel lid worden via http://www.dutchrunners.nl/ . Dit lidmaatschap gaat per de 1ste van de volgende maand in. Vanaf die datum kom je pas in aanmerking voor het leden tarief.


Deelname aan deze bijscholing levert 4 licentiepunten op niveau 3 op.